Amber Valk

Dierenarts

Amber Valk
Amber Valk Dierenarts

Al kort na mijn geboorte in 1986 te Dordrecht kwam mijn liefde voor dieren naar voren en ben ik met verschillende dieren opgegroeid. Graag wil ik in mijn leven iets betekenen voor zowel mensen als dieren om het leven te delen en zo mooi mogelijk te maken. Na verschillende ervaringen te hebben opgedaan tijdens mijn ontwikkelingswerk met kinderen in Zuid-Amerika en de studie Gezondheidswetenschappen ben ik gestart met de opleiding Diergeneeskunde.

Tijdens de studie (2009-2015) heb ik verschillende reizen kunnen maken om mijn kennis en praktische vaardigeheden verder te kunnen ontwikkelen. Tijdens deze reizen heb ik honden en katten gecastreerd in Griekenland en Portugal, schapen gelammerd in Wales en diergeneeskundige hulp verleend aan ezels van The Donkey Sanctuary in Zuid-Engeland. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in de preventieve en holistische geneeskunde waar ik mij verder in wil verdiepen. Ik ben afgestudeerd in de richting als paardendierenarts. De jaren na mijn studie heb ik eerst in een gemengde praktijk gewerkt en daarna in twee praktijken voor alleen gezelschapsdieren. Voor mij is ieder dier van belang en verdiend ieder dier de beste individuele liefdevolle zorg.

Op dit moment woon ik gezellig samen met mijn twee katten Smoky en Raya in Bakkum. Ik werk met veel plezier bij Gezelschapsdierenkliniek Uitgeest en geniet van een mooie samenwerking tussen mens en dier, en natuurlijk super fijne collega’s.