Social Media

De betrouwbaarheid van de testen met de VacciCheck is zeer goed:

Ziekte                                                    

Sensitiviteit 

 

 Specificiteit

hond

 

 

 

Hondenziekte

100%

 

92%

Parvo

88%

 

100%

Canine Adeno Virus-1

94%

 

93%

 

De vacciCheck adviseren wij te starten bij een leeftijd vanaf 2 jaar. Zo heeft uw hond, de puppy-vaccinatie-cyclus goed doorgemaakt en de juiste bescherming op kunnen bouwen. Dit herhalen wij op 1 jarige leeftijd, vervolgens kunnen we bij een leeftijd vanaf 2 jaar de vacciCheck inzetten.

De uitslag, en dan?
Positief: Wanneer blijkt dat uw hond voor alle drie de ziektes voldoende beschermd is en de vaccinatie voor Leptospirose (ziekte van Weil) en de eventuele besmettelijke hondenhoest (Kennelhoest) heeft gekregen, is uw hond weer voor een jaar beschermd.
Negatief: Wanneer blijkt dat uw hond voor één of meerdere ziektes niet meer volledig is beschermd kiezen wij ervoor om uw hond te vaccineren met de cocktail (DHP Distemper, Hepatitis en Parvo).


Bij een positieve titerbepaling (in het Europees dierenpaspoort) is deelname en toegang tot pension of asiel mogelijk. Wanneer de dierenarts aangeeft dat uw hond voldoende beschermd is, kan een titerbepaling en een verklaring gezien worden als bewijs dat deze voldoende gevaccineerd is.
De dierenarts dient in het vaccinatieboekje wel aan te geven voor hoe lang de hond of kat beschermd is en zo wordt er een geldigheidstermijn aan de verklaring gekoppeld, aldus Raad van Beheer, Dibevo, KNMvD, NVWA en KMSH.