Social Media

Stekende parasieten dragen ziektes over!

Stekende parasieten dragen ziektes over!

U bent waarschijnlijk gewend uw hond regelmatig tegen vlooien te behandelen. Maar niet voor iedere hondeneigenaar is een regelmatige behandeling van het dier tegen andere parasieten, bijvoorbeeld teken en/of zandvliegen, vanzelfsprekend. Voornamelijk in de zuidelijke landen van Europa komen stekende insecten voor die drager zijn van voor honden besmettelijke ziekten. Het is dus van groot belang uw hond hiertegen te beschermen door middel van bijvoorbeeld een antiparasitaire halsband of een antiparasitair middel dat via druppels in de nek wordt toegediend. Welk antiparasitair middel voor uw hond de beste keus is en hoe u het moet gebruiken kunt u met ons bespreken. Deze middelen moeten meestal een aantal weken voor vertrek worden toegediend. Nog een reden om tijdig met de voorbereiding te beginnen.

Prettig op reis?

Prettig op reis?

Uw dier gaat mee op reis! U heeft vaccinaties en goede antiparasitaire middelen geregeld. Maar er komt meer bij kijken: denk dan met name aan EHBO-spullen (gebruikt uw dier diergeneesmiddelen?), slaapspullen en eten voor het dier. Een en ander is ook afhankelijk wat er lokaal allemaal te krijgen is voor uw dier. Wij hebben hier ervaring mee en adviseren u hier graag in.

Soms is het beter dat...

Hoewel het natuurlijk een geweldige ervaring kan zijn om samen de hond op pad te gaan, raden wij aan om goed na te denken of het voor het dier ook zo leuk is. Warmte, te veel onrust, ander voer, andere slaapplek ... voor sommige honden is een goed pension of een tijdje bij bekenden logeren een beter alternatief. Twijfelt u? Overleg dan even met ons. Nogmaals wij denken graag met u mee.