Social Media

Diarree

Ziet u bloed bij de ontlasting, is de hond sloom of maakt het dier een zieke indruk, vermoedt u een vergiftiging? Twijfelt u over de gezondheid van uw dier? In deze gevallen altijd contact met ons opnemen!

Bah, uw hond heeft diarree. Helaas ontkomt geen enkele hondeneigenaar hieraan. Iedere hond heeft wel eens diarree. Als de hond een ongelukje in huis heeft, dan merkt u dat snel genoeg (de plek altijd goed schoonmaken). Bij het uitlaten kan het de eigenaar soms ontgaan. Het is verstandig om met enige regelmaat een blik op de ontlasting van uw hond te werpen. Zo kunt u veranderingen aan de vorm en dikte van de ontlasting snel opmerken. Maar zoals gezegd iedere hond raakt vroeg of laat een keer aan de diarree. Niet leuk voor de hond en lastig u.

De mogelijk oorzaken van diarree?

  • Iets van straat gegeten. Veel honden zijn altijd op zoek naar iets eetbaars. Logisch dat ze wel eens wat naar binnen werken wat eigenlijk niet voor consumptie geschikt is. In bijna alle gevallen zal de diarree na een paar dagen overgaan. Soms zal het dier er ook bij braken.
  • Een virus dat maag en darmen van slag doet raken, ook wel buikgriep genoemd.
  • Darmparasieten, zoals wormen.
  • Plotselinge verandering van voeding. Veel honden die iets eten dat ze niet gewend zijn, krijgen diarree. Sommige honden hebben hele gevoelige darmen. Zijn ze eenmaal aan bepaalde voeding gewend, dan verdragen ze geen veranderingen of toevoegingen aan het voer.