Social Media

Binnenkonijnen

1. Voor binnenkonijnen geldt dat ze het liefst in hun vertrouwde omgeving blijven. Zorg ook hier voor genoeg schuilplekken. Geef ze extra stro en zet desnoods wat kartonnen dozen neer waar ze in kunnen kruipen.
2. Doe  de gordijnen en/of rolluiken dicht. Hierdoor isoleer je het huis tegen de knallen en ook tegen eventuele lichtflitsen. Laat het licht, de radio of tv ook aan als je niet thuis bent.
3. Probeer u zo normaal mogelijk te gedragen rondom uw konijn. Wanneer u tekenen van stress vertoond, zal uw konijn daarop reageren. Ook wanneer u uw konijn bij u neemt of aait om te troosten, beloont u eigenlijk het angstige gedrag van uw konijn. Hierdoor zal de angst in toenemende mate opkomen bij de volgende keer dat uw konijn gestrest raakt. Daarom kunt u het beste dit gedrag negeren.


 

Hoe zie je of een konijn bang is?
 
Een bang konijn rent weg, vaak bewegen de poten zo snel om weg te komen dat ze over de grond slippen. Bange konijnen kruipen weg en/of maken zich zo plat en klein mogelijk, maar wel alert op de omgeving. Sommige konijnen zullen gaan stampen om eventuele soortgenoten te laten weten dat er gevaar is. Elk konijn kan de angst op een verschillende manier laten zien, afhankelijk van hoe zijn karakter is.

Wij wensen u en uw huisdier een fijne jaarwisseling!