Social Media

Huisvesting

Hieronder enkele tips om het contact, zeker in deze tijd van het jaar, met uw konijn(en) te handhaven en waar u op moet letten wat betreft huisvesting.

Ten eerste kunnen konijnen goed tegen de kou, ook als het vriest of sneeuwt, tot wel ca. -10 graden. Hier tegenover staat wel dat ze goed beschermd moeten worden tegen deze kou en vooral tocht. Dit is waar konijnen slecht tegen kunnen. Zorg altijd dat het verblijf van het hok uit de wind staat en voor konijnen die los in de tuin lopen een schuilplaats waar ze droog en veilig kunnen nestelen.

Huisvesting

Een buitenhok moet gesitueerd zijn op een beschutte, windstille plaats. Desnoods kan er voor de nacht een juten zak voor de opening worden opgehangen, of er kan plexiglas voor gedaan worden. Zorg er wel voor dat er een kier voor frisse lucht is. Een geschikt buitenhok moet altijd van de grond af staan en goed geïsoleerd zijn. Het dak van het hok moet een flink stuk oversteken, om inregenen te voorkomen. Een nachthok is een must.

Om het konijn warm te houden, is het ook aan te raden extra stro (liever geen zaagsel) te geven. Hier kan het konijn in wegkruipen als het te koud wordt. Zorg ervoor dat het hok ten aller tijde droog is.